MSŠ "Stjepana Radića" Usora

Click here to edit subtitle

:: Informativni kutak

Posjeta tvrtki "Excel Asemblies BH d.o.o." Maglaj 2016.

Ove godine je 19.1.2016. godine na inicijativu profesora strukovnih predmeta Armina Hamustafića, po prvi put za učenike elektrotehničke stručne škole, zanimanje autoelektričar, organizirana stručna posjeta tvrtki „Excel Assemblies BH“ u Maglaju. U posjetu su sudjelovali svi učenici IIae i IIIae odjela autoelektričara na čelu sa profesorom strukovnih predmeta Arminom Hamustafićem, te profesorima praktične nastave za autoelektričare Žarkom Gavranom i Markom Bejićem. Pri samom dolasku na odredište, svim učenicima i profesorima, obratio se ravnatelj tvrtke Suvad Ahmetspahić, te tom prilikom poželio srdačnu dobrodošlicu svim posjetiteljima, istaknuvši da je ovo bio i prvi zvanični posjet neke obrazovne ustanove njihovoj tvrtki.

Ovom prlikom, posjetitelji su imali priliku da vide po prvi put kako se to izrađuju kablovski sastavi za auto industriju, kako se proizvode žičane forme koje se poslije ugrađuju u automobile, teške mašine, autobuse, viličare i bagere, kako se izrađuju kablovski konektori, te kako se prije isporuke krajnjim kupcima vrši ispitivanje i testiranje samih kablova i ostalih elektroničkih komponenti.

Tvrtka „Excel Assemblies BH“ u Maglaju upošljava trenutačno preko 500 uposlenika, od čega preko 70% čine žene. Tvrtka je specijalizovani dizajner i proizvođač električnih kablovskih sastava koji se koristite u proizvodnji energije i drugim sektorima inžinjeringa visoke performanse. Radi se o potpuno izvozno orjentiranoj firmi koja djeluje u tri poslovna prostora ukupne površine 5.000 metara kvadratnih. Radi se uvijek za poznatog kupaca, pa firmi skladište za gotove proizvode i ne treba. Među poručiocima je i čuveni Caterpillar i mnoge druge firme JCB, Komatsu, Linde, Wacker Neuson, Lotus Cars... Kupci su uglavnom locirani u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Austriji i Italiji ali izvozimo proizvode i van granica Evrope. Inače, sjedište kompanije i proizvodni pogon u Velikoj Britaniji nalazi se u Lankaširu, a prodajni centri u Berlinu. Firma ima proizvodne pogone u Hrvatskoj, Estoniji, a od 2012. godine i u Bosni i Hercegovini, konkretno u Maglaju.

Nakon obilaska tvrtke, posjetiteljima se opet obratio ravnatelj tvrtke, te se tom prilikom zahvalio na interesu koji su učenici pokazali, te pozvao na daljnju suradnju MSŠ „Stjepan Radić“ i njihove kompanije. Učenici su se potom uputili u grad Maglaj gdje su imali priliku odmoriti se i uživati u čarima ovog prelijepog malog gradića na obali rijeke Bosne.


VII festival rada Gradačac 2015.
9. svibnja 2015. godine u MSŠ „ Hasan Kikić „ Gradačac održan je VII festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH. Naša škola je na inicijativu prof. stručnih predmeta elektro struke Armina Hamustafića, odlučila po prvi put učestvovati na jednom ovakvom natjecanju.Učenici su u gradskoj dvorani mogli vidjeti izložbu praktičnih radova pojedinih struka i zanimanja. Za svaku struku održano je natjecanje. Natjecanje je organizirano u 49 struka, od čega 23 za tehničke škole i 26 za strukovna zanimanja. Ukupno je sudjelovalo preko 100 škola. Imali smo tu čast da sudjeluju i učenici naše škole, a to su Ana Bonić IIIe4 i Petar Milić IIIae za zvanje autoelektričar. Od ukupno 11 natjecatelja iz njegove struke naš Petar je osvojio 3. mjesto. Mi mu ovom prilikom čestitamo!

VIII festival rada Živinice 2016.

Informacije u doradi...